Nieuws

Big Data analyseren à la Edward Snowden

Dankzij ex-medewerkers van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) kan elk bedrijf nu een Big Data-tool van de opperspion zelf gebruiken om data te verzamelen. Met hun tech-startup Sqrrl brengen de ex-spionnen nu Sqrrl Enterprise op de markt.

Big Data analyseren à la Edward Snowden

Dankzij ex-medewerkers van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) kan elk bedrijf nu een Big Data-tool van de opperspion zelf gebruiken om data te verzamelen. Met hun tech-startup Sqrrl brengen de ex-spionnen nu Sqrrl Enterprise, hun Big Data-tool voor zakelijke gebruikers op de markt. Ze bouwen daarvoor voort op Apache Accumulo, een platform van hun voormalige werkgever NSA, bedoeld om grote hoeveelheden data te kunnen analyseren. Apache Accumulo zou de NSA geholpen hebben om erachter te komen waar Osama bin Laden zich in Pakistan bevond. Sqqrl Enterprise analyseert Big Data, kan meteen ook gevoelige informatie scheiden van minder gevoelige en de gevoelige afdekken voor gebruikers of applicaties die niet over de juiste bevoegdheden beschikken.

 

Mediahype

Volgens onderdirecteur Ely Kahn van Sqrrl zitten zijn klanten van het eerste uur sinds de onthullingen over het NSA-afluisterschandaal niet te wachten op nog extra media-aandacht. Het bedrijf zou afnemers hebben binnen overheidsorganisaties, de zorgsector en financiële instellingen. Versie 1.1 van Sqrrl Enterprise was tot voor kort alleen voor dat beperkt publiek beschikbaar, maar door de mediahype ziet Sqrrl nu toch de kans schoon om de rest van de wereld te veroveren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business