Meer dan 280 miljoen Tweets op een kaart verraden opmerkelijke geografische patronen in smartphonegebruik.

Advertentie

Internetkaartendienst MapBox heeft een kaart gepubliceerd van de twitterberichten uitgesplitst per soort smartphone. De iPhone in het rood is dominant in de grootste Belgische steden. Android is de grootste in de kleinere steden in Nederland. Blackberry staat heel sterk in de hoofdsteden Londen, Brussel en Parijs, maar betekent amper iets in Amsterdam.

Ook heel opvallend is het verschil in Twitteractiviteit tussen België en Nederland. Het lijkt erop dat de Nederlanders compleet loos gaan in hun Twittergedrag, want het land licht op de kaart op tussen de grotendeels zwarte landen Duitsland, België en Frankrijk. In België zijn enkel de steden de Twitterhotspots. Uiteindelijk vertelt deze kaart meer over Twittergedrag dan over smartphonepenetratie.

Spanje en Nederland Androidgekken

Ook op Europees niveau ziet we grote verschillen in smartphonegebruik. Groot-Brittanië is iPhone-gek. Behalve in Londen, het politieke en economisch centrum van het land. Daar regeert Blackberry. In Parijs is ook de Blackberry de overheerser. De rest van het land is minder actief.

Spanje, land dat fel getroffen is door de economische crisis, is een Android- en Blackberryland. Samen met Nederland heeft Spanje de grootste groep Android-aanhangers.

Opmerkelijk detail: op het koninklijk domein in Laken is één Twitterende telefoon gevonden: een Blackberry

Advertentie