Nieuws

Microsoft neemt Nokia dan toch niet over

Microsoft en Nokia zouden flink onderhandeld hebben over een eventuele overname. Het ziet er echter naar uit dat de gesprekken nu spaak gelopen zijn en Microsoft het Finse telecombedrijf niet meer wil.

Enkele jaren geleden kocht Microsoft Yahoo bijna voor 50 miljard dollar. Op het allerlaatste moment in de onderhandelingsfase brak Microsoft de overname af. Het ziet er naar uit alsof de geschiedenis zich nu herhaalt met Nokia.

Gisteren meldde The Wall Street Journal nog dat Microsoft verregaande onderhandelingsgesprekken voerde met Nokia in Londen. In The Journal staat echter te lezen dat de gesprekken afgebroken zijn en wellicht niet hervat worden. Wij meldden gisteren eveneens dat Huawei al heeft laten weten dat het interesse heeft in de Finse telecomfabrikant.

[related_article id=”161452″]

De overname leek een logische zet. Nokia brengt uitsluitend smartphones met Windows Phone als besturingssysteem op de markt. Volgens onderzoeksbureau IDC werden in het eerste kwartaal van dit jaar zelfs 79% van alle Windows Phone-toestellen geproduceerd door Nokia.

Microsoft en Nokia hadden tot nog toe niet over een eventuele overnameprijs gecommuniceerd. Beide partijen bleven vaag over de onderhandelingen. De beurswaarde van het Finse bedrijf bedraagt zo’n 14 miljard dollar.

The Wall Street Journal meldt vandaag dat de overname spaak zou gelopen zijn door de te hoge overnameprijs die Nokia vroeg. De slechte marktpositie van Nokia zou een andere reden zijn waarom de overname geflopt is.

Microsoft had interesse in Nokia omdat het bedrijf naar verluidt meer hardware onder eigen naam wou uitbrengen. Haar grootste concurrenten – Apple en Google – doen dat immers al jaren. En met succes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business