Bedrijven die willen overschakelen naar 'de cloud', kunnen in de nabije toekomst beroep doen op een nieuwe dienst van Google die harde schijven kopieert naar haar cloud-service. Wie de cloud wantrouwt, kan terecht bij de IT Security Box van Ricoh.

Advertentie

Google kopieert data op harddisks naar cloud

Bedrijven met plannen om integraal over te schakelen naar ‘de cloud’, zullen in de nabije toekomst beroep kunnen doen op een nieuwe dienst van Google die data van harde schijven kopieert naar zijn Cloud Storage-dienst. Volgens Google kost die procedure bij grote datavolumes minder dan het uploaden van de data.

Het offline disk import-programma is voorlopig alleen beschikbaar voor bedrijven met een adres in de Verenigde Staten, maar daar zal later bij succes wellicht verandering in komen. Google hanteert een vaste prijs van 80 dollar per harde schijf, ongeacht de grootte.

 

Datakluis

Wie de cloud wantrouwt en bang is om zijn harde schijfgegevens te verliezen, kan misschien de aankoop overwegen van de IT Security Box van Ricoh. Met die waterdichte en brandveilige kluis mikt Ricoh op kleine en middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar een superbeveiligd back-upsysteem om data lokaal op te slaan. De Box zit in een kluis die voorzien is van een anti-diefstalsysteem, kan aan de vloer verankerd worden en overleeft een val van 9 meter hoogte. De Box scant, codeert en comprimeert alle gegevens van de servers van zowel vaste als mobiele werkplekken, en heeft een opslagcapaciteit van 500 gigabyte tot 6 terabyte.