Beveiligers Trend Micro en Kaspersky groeien in de Belgische antimalwaremarkt, Symantec blijft status quo. McAfee daalt fors, maar blijft marktleider. Dat blijkt uit onderzoek naar aanleiding van het gratis Business Meets IT-seminarie over security van donderdag 20 juni.


Beveiligers Trend Micro en Kaspersky groeien in de Belgische anti-malwaremarkt. Symantec blijft status quo. McAfee daalt fors, maar blijft marktleider. Dat blijkt uit marktcijfers naar aanleiding van het (gratis) Business Meets IT-seminarie van donderdag 20 juni.

Ten opzichte van 2011 en 2012 laat zowel Trend Micro als Kaspersky een groei zien in de antivirus installed base. Het betreft hier antivirusinstallaties bij Belgische bedrijfsvestigingen vanaf 50 werknemers op locatie.


Symantec heeft de afgelopen vier jaar een kleine stijging laten zien, maar blijft qua aandeel redelijk constant. Ook een aantal kleinere partijen heeft de afgelopen jaren het aandeel weten uit te breiden.

McAfee is op deze markt nog steeds de grootste fabrikant. Van alle antivirusinstallaties is anno 2013 ongeveer 29 procent een McAfee-oplossing. De voorsprong die McAfee heeft op de nummer twee is de afgelopen jaren wel geslonken. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 3.500 interviews die uitgevoerd zijn bij Belgische organisaties met ten minste 50 medewerkers. 

Op 20 juni organiseert onze uitgeverij een seminarie over Security in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: //www.businessmeetsit.be/