Nieuws

Google voorspelt einde vriendschap Paris Hilton en Kim Kardashian

Naast aandelen en box office voorspelt Google ook het einde van vriendschappen, zoals die van celebrity's Paris Hilton en Kim Kardashian. Een voorbeeld in aanloop van ons (gratis) BI/BPM seminarie van donderdag 20 juni.

Naast aandelen en box office voorspelt Google ook het einde van vriendschappen, zoals die van celebrity"s Paris Hilton en Kim Kardashian. Een voorbeeld in aanloop van ons (gratis) BI/BPM seminarie van donderdag 20/6.

De voorspellende kracht van Google lijkt wel grenzeloos. Zo kunnen de zoekdata van Google vermoedelijke koersbewegingen op de aandelenmarkten voorspellen. Dat blijkt toch uit een onderzoek van de Britse Warwick University. De verklaring lijkt logisch: aan sterke koersschommelingen gaat meestal een periode van onzekerheid vooraf. Vooraleer beleggers besluiten om in zo’n periode te handelen, winnen zij altijd eerst informatie in. En dat gebeurt steeds vaker via Google. Hierdoor kan Google vrij acuraat filmopbrengsten voorspellen.

Kim Kardashian

Ook voor het einde van vriendschappen biedt Google u een goede indicatie. Een mooi voorbeeld zijn de Amerikaanse celebrity"s Paris Hilton en Kim Kardashian. Deze laatste werd eigenlijk alleen beroemd omdat ze de vriendin was van Paris Hilton.   

Paris en Kim presenteerden zich jarenlang als beste vriendinnen. Ze bezochten dezelfde hippe feestjes en pronkten met  dezelfde dure handtassen. Alles liep prima tot Kardashian een realityshow aangeboden kreeg en haar ster begon te rijzen. Zodat ze Paris Hilton in de schaduw zette en voortaan zelf op de tabloidcovers prijkte.

 

De twee begonnen langzaam maar zeker uit elkaar te groeien. Ze werden voor het laatst samen gefotografeerd in februari 2009. De vriendschap eindigde, volgens de webblog Huffington Post, ergens in augustus van hetzelfde jaar. Hoe weten we dat? Omdat volgens Google Trends (zie onder) in die maand het tij keerde: voor het eerst gingen meer surfers op zoek naar ‘Kardashian’ (blauwe lijn) dan naar ‘Hilton’ (rode lijn).

Op 20 juni organiseert onze uitgeverij een seminarie over Business Intelligence in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: http://www.businessmeetsit.be/

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business