De VDAB is onlangs overgestapt naar een ander datacenter. De verhuis van Belgacom naar Smals duurde zo'n 50 uur en verliep naar verluidt soepel.

Advertentie

VDAB bracht tot voor kort al haar bedrijfsapplicaties onder in een datacenter van Belgacom in Machelen. “Maar sinds vorige week zit alles in een government private cloud van Smals in Brussel”, zegt CIO Paul Danneels tegen Data News.

VDAB had een contract met Belgacom voor het gebruik van het datacenter. HP was verantwoordelijk voor het beheer, de storage en de ondersteuning naar eindgebruikers.

Om op lange termijn kosten te besparen, verhuisde VDAB haar datacenter van Belgacom naar Smals. HP rondde de klus af in iets meer dan 48 uur. “HP is nog tot oktober onze operations partner. Het leek dus een logische keuze om HP aan te stellen als verhuispartner”, aldus Danneels. De organisatie heeft zo’n 130 eigen fysieke servers en nog eens 230 virtuele servers.

Vanaf november kiest VDAB voor een reeks nieuwe partners voor het applicatie-, server- en storagebeheer. Onder andere Atos, NextiraOne en Telenet worden genoemd. Econocom deed eerder al de eindgebruikerinfrastructuur in onderaanneming van HP en blijft dit na oktober ook nog doen.

De verhuis van het datacenter nam amper een weekend in beslag maar voor de volledige verhuis is ongeveer een half jaar nodig. De netwerklijnen van de ruim 300 kantoren moeten bijvoorbeeld nog overgezet worden. VDAB hoop dat alles op 1 november afgerond is.

Advertentie