Nieuws

Videoreclames gedomineerd door vier sectoren

Twee op drie online-videoreclames zijn afkomstig van ondernemingen uit amper vier sectoren: de autosector (19%), retail (18%), technologie (17%) en consumptiegoederen (14%).

Videoreclames gedomineerd door vier sectoren

Twee op drie online-videoreclames zijn afkomstig van ondernemingen uit amper vier sectoren: de autosector (19%), retail (18%), technologie (17%) en consumptiegoederen (14%). Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van DoubleClick, de reclamedivisie van Google. In die sectoren zetten vooral grote adverteerders (in 40% van de gevallen voor het eerst) in op online-videoreclame.

 

Rooskleurige toekomst

Die investeringen ogen vaak spectaculair. Zo gaf de financiële sector in de eerste helft van dit jaar 225% meer uit aan filmpjes op het net dan in het eerste half jaar van vorig jaar, retail verhoogde zijn budgetten met 197% en gezondheid gaf 193% meer uit aan advertentiefilmpjes.

DoubleClick ziet de nabije toekomst rooskleurig tegemoet en verwacht (en hoopt) dat de adverteerders hun investeringen in online-videoreclame nóg zullen opdrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business