Nieuws

Microsoft Office te downloaden op iPhone

Office voor iOS is te downloaden op de iPhone. Maar er zijn wat nadelen: er is geen iPadversie en er is geen gratis versie.

Iedereen met een abonnement op Office 365 kan vanaf nu ook een versie van Office voor de iPhone downloaden. Je hoeft er niet voor bij te betalen, maar je kan de app niet krijgen zonder het hele Office 365-pakket.

De Office omvat Word, Excel en Powerpoint. Office voor de iPhone geeft je een lijst van al je bestanden in je cloud-opslag van Microsoft Skydrive. Door op de bestanden te klikken kan je ze op de iPhone bekijken en bewerken. Bewerkte documenten worden opnieuw opgeslagen in Skydrive. Je kan zelfs een lokale kopie opslaan als je dat wil.

De bewerkingscapaciteiten van deze Office voor iPhone zijn vrij beperkt. Het lijkt erop dat het er vooral om gaat op wijzigingen op het laatste ogenblik door te voeren en niet om een document te gaan opbouwen. In Word kan je bijvoorbeeld tekst aanpassen en kleuren van woorden wijzigen. In Excel kan je cellen selecteren en grafieken maken. Je kan ook de inhoud van cellen wijzigen, ook als het formules zijn.

 Je kan ook opmerkingen aan het document toevoegen, wat wel handig is als je bijvoorbeeld feedback nodig hebt van je uithuizige baas.

Voorlopig kunnen enkel Amerikanen de iPhone-Office downloaden. De rest van de wereld volgt in de komende dagen. Wie ook graag de iPad-app wil, heeft dikke pech. Die komt er niet volgens Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business