Nieuws

Elke minuut 100 uur video op YouTube, verdubbeling op twee jaar

Het gebruik van online video neemt alsmaar toe. Uploads op YouTube verdubbelen op twee jaar tijd. Het mobiele sociale videonetwerk Keek heeft al 45 miljoen gebruikers, in amper 4 maanden tijd.


Het Canadese bedrijf Keek groeit als een kool. Het mobiele sociaal netwerk voor het delen van video’s bereikte onlangs een community van 45 miljoen gebruikers. De voorbije vier maanden alleen kwamen er 24 miljoen gebruikers bij, bericht het bedrijf.

Het bedrijf kent wereldwijd succes: het is sterk aanwezig in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten en is snel aan het groeien in Europa en Azië.

Keek dankt haar recente groeipiek vooral aan snelheid en gebruiksgemak. Gebruikers zijn niet verplicht om filters te gebruiken, de beweging of editing te stoppen om content te produceren. Het eindresultaat is direct en spontaan.

YouTube

Het succes van Keek staat niet op zich: het gebruik en het uploaden van video’s op het net boomt zo mogelijk nog meer. In mei van dit jaar werden er (zie hoger) 100 uur videomateriaal per minuut geüpload via YouTube, meldt Business Insider. In 2009 was dat nog minder dan 20 uur per minuut. Op twee jaar tijd zijn de uploads verdubbeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business