Behalve een riant loon krijgen topmensen bij technologiebedrijven in de Verenigde Staten ook meer dan eens opmerkelijke extraatjes. Een overzicht van de vijf opvallendste ervan.

Advertentie

Behalve een riant loon krijgen topmensen bij technologiebedrijven in de Verenigde Staten ook meer dan eens opmerkelijke extraatjes. Een overzicht van de vijf opvallendste ervan:

1. kantoor inrichten: 1 miljoen dollar

Sam Palmisano trad vorig jaar af als ceo van IBM. Hij bleef 10 maanden aan als voorzitter van de raad van bestuur en kreeg daarbij de royale som van 1 miljoen dollar om zijn nieuwe kantoor in te richten. Hij reisde ook voor een kwart miljoen dollar privé met de jet van het bedrijf.

2. 600 dollar voor internet

John McAdam, ceo van F5, krijgt een jaarlijks bedrag van 600 dollar voor een internetverbinding. Hij verdiende 5,2 miljoen dollar vorig jaar. Niet alle toplui in het bedrijf hebben zoveel geluk: twee andere toplui krijgen de internetbonus niet.

3. persoonlijke assistant voor privé-zaken

Francisco D’Souza, ceo van Cognizant Technology Solutions, heeft op kosten van het bedrijf een administratieve assistant die zich ontfermt over privé-zaken. Goed voor een extraatje van 10.831 dollar. Hij verdiende 10,6 miljoen dollar, inclusief extraatjes.

4. Hypotheeklening van 8.296 dollar

David Donatelli, één van de topmannen bij HP, vervoegde het bedrijf in 2009. Vorig jaar betaalde zijn werkgever nog steeds de afbetaling van zijn huis, voor een bedrag van 8.296 dollar. Hij verdiende 10,6 miljoen dollar, inclusief extraatjes.

5. De wereld rond per jetvliegtuig

Ginni Rometty, ceo van IBM, geniet kennelijk enorm van de jet die het bedrijf heeft. Ze spendeerde zo’n 304.000 dollar aan privé-vluchten met het bedrijfsvliegtuig. Ze verdiende 16,1 miljoen dollar, inclusief extraatjes.