Volgens Good Technology, een aanbieder van mobiele beheeroplossingen binnen het bedrijf, is Android lang niet zo populair op de werkvloer als bij reguliere consumenten.

Advertentie

Good Technology, een aanbieder van zogenoemde Mobile Device Management (MDM)-oplossingen ziet dat trends op de consumentenmarkt “niet overeenkomen met de mobiele trends in de enterpriseomgeving.”

Het bedrijf concludeert dit op basis van zijn nieuwste Mobility Index, waarin het over de eerste drie maanden van dit jaar bekeek welke toestellen het meest worden geactiveerd op de bedrijfsnetwerken van zijn klanten.

iPhone regeert op werkvloer
Hoewel de onderzoekers van het rapport in een jaar het aantal activaties van Androidtoestellen met vijf procent zagen stijgen, heeft het weinig in de melk te brokkelen bij Apples iOS. Volgens Good Technology was iOS goed voor 75 procent van de nieuwe activaties in het afgelopen kwartaal.


Bron: Good Technology

Het aantal geactiveerde Windows Phone-toestellen is verwaarloosbaar, terwijl het aantal Symbian-activaties niet-bestaand is.

De trend is opvallend, omdat Android in de consumentenwereld het mobiele landschap domineert, met 1,5 miljoen nieuwe activaties per maand.

Wanneer het aankomt op tablets op de werkvloer doet Android het volgens Good Technology een stuk beter. In het laatste kwartaal verdubbelde het aantal geactiveerde Androidtablets, terwijl het aantal geactiveerde iPads juist daalde met vijf procent.

Chrysty Wyatt, directeur van Good Technology zegt dat zakelijke gebruikers “een vloeiende, geïntegreerde ervaring zoeken die hen in staat stelt om onderweg net zo productief te zijn als op hun desktop of laptop, ongeacht het toestel dat ze gebruiken.”

Blackberry afwezig
Bij het rapport van Good Technology moeten enkele kanttekeningen worden geplaatst. Het onderzocht 5.000 van de eigen klanten, die zich vooral in de Verenigde Staten bevinden. BlackBerry, dat traditioneel een grote rol speelt een grote rol speelt in zakelijk smartphonegebruik, ontbreekt bovendien in het rapport.

Advertentie