Het favoriete gereedschap van cyberspionnen

Kaspersky Lab waarschuwt voor NetTraveler, een set van gevaarlijke programma's die cyberspionnen gebruiken om geheime data van organisaties en ondernemingen te onderscheppen.

NetTraveler: favoriete gereedschap van cyberspionnen

Securityspecialist Kaspersky Lab waarschuwt voor NetTraveler, een set van gevaarlijke programma’s die cyberspionnen gebruiken om geheime data van organisaties en ondernemingen te onderscheppen.

Volgens Kaspersky zijn de cybercriminelen er tot hiertoe in geslaagd om belangrijke informatie te ontfutselen van meer dan 350 organisaties in 40 landen.

Het gaat daarbij om overheidsinstellingen, ambassades, olie- en gasondernemingen, onderzoekscentra en militaire bedrijven. NetTraveler zou al sinds 2004 een sluimerend bestaan leiden, maar pas de laatste jaren zeer actief geworden zijn.

Met de groeten van de Dalai Lama

De aanvallers besmetten hun slachtoffers door ingenieuze spear-phishing e-mails te versturen met kwaadwillende Microsoft Office-bijlagen. De bijlagen luisteren naar namen als: Army Cyber Security Policy 2013.doc, Report – Asia Defense Spending Boom.doc, Activity Details.doc, His Holiness the Dalai Lama’s visit to Switzerland day 4 en Freedom of Speech.doc.

Op 20 juni organiseert onze uitgeverij een seminarie over Security in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: //www.businessmeetsit.be/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business