Nieuws

Windows houdt stand tijdens slabakkende pc-verkoop

Uit de meest recente cijfers van NetMarketShare blijkt dat er ondanks de dalende pc-verkoop niet veel wijzigt in de marktaandelen van de besturingssystemen. Windows 8 groeit door het vervangen van oude pc's. Mac en Linux blijven klein.

Net Applications heeft zoals elke eerste werkdag van de maand haar NetMarketShare-statistieken gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de wijzigingen ten opzichte van vorige maand microscopisch klein zijn.

  • Windows XP is nog in gebruik op meer dan één op drie computers. Het besturingssysteem werd meer dan een decennium geleden gelanceerd (augustus 2001) maar is nog altijd goed voor 37,74% van alle Windows-installaties wereldwijd.
  • Windows-gebruikers blijven hun platform trouw. Mac OS X en Linux blijven sinds oktober samen op 8,3% steken.
  • Chrome OS heeft nog niet voldoende gebruikers om in de rapporten te verschijnen.
  • De populariteit bij de browsers wijzigt nagenoeg niet. Internet Explorer is nog altijd het grootst met 56% van de gebruikers. Firefox is goed voor 20,6% en Chrome gaat aan de haal met 15,7% marktaandeel. IE steeg licht en Chrome leverde enkele procenten in.
  • De traditionele pc-markt doet het niet goed. In het eerste kwartaal van dit jaar, zakte de verkoop met 14% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Mensen kopen nog wel pc’s, maar ze houden hem langer omdat ze ook nog investeren in smartphones en tablets.

Opmerking: ook al gebruikt NetApplications de term ‘NetMarketShare’, het gaat hier niet om de marktaandelen (verkoopcijfers) maar wel om het aantal gebruikers. 

[related_article id=”161452″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business