Windows Phone 8-gebruikers kunnen vanaf nu profiteren van de muziekherkenning van Shazam. De populaire app is vandaag voor het platform gelanceerd.


De populaire muziekapp Shazam is vandaag voor Windows Phone 8 gelanceerd. Met Shazam kan je eenvoudig de titel en artiest van een liedje achterhalen, door de app er naar te laten luisteren.

Shazam telt meer dan 300 miljoen gebruikers en is beschikbaar voor alle grote mobiele platformen. Net zoals op de andere platformen, is de Windows Phone 8-app volledig gratis. Bovendien maakt ze handig gebruik van de live tiles die het besturingssysteem zo typeren.


Je kan een tegel op je startscherm vastpinnen om met een tik een liedje te scannen, zonder de app eerst te moeten openen. Via live tiles kan je ook je meest recente ‘tag’ (gescand nummer) of de 3 meest populaire ‘tags’ in jouw buurt bekijken.

Wanneer je een liedje ontdekt via Shazam, kan je dat meteen ook aanschaffen via Xbox Music of – als je een Nokia-telefoon hebt – Nokia Music. Ook de mogelijkheid om je gescande liedjes te delen via Facebook of Twitter ontbreekt natuurlijk niet.

In sommige landen kan je Shazam ook gebruiken als second screen-app bij tv-shows en reclame, maar die functie is voorlopig bij ons nog niet beschikbaar.

Je vindt de nieuwe Shazam-app voor Windows Phone 8 in de Windows Phone Store.