Driekwart van personeel checkt e-mails in het weekend

Driekwart (74,6%) van alle KMO-medewerkers lezen hun zakelijke e-mails ook tijdens het weekend.

Driekwart van personeel checkt e-mails in het weekend

Kunt u het ook niet laten om in het weekend af en toe in het geniep uw zakelijke mails op uw smartphone te checken? Dan bent u beslist geen uitzondering.

Onderzoek in Groot-Brittannië van het onafhankelijke marktanalysebureau Opinion Matters brengt aan het licht dat driekwart (74,6%) van alle KMO-medewerkers hun zakelijke e-mails ook lezen tijdens het weekend.

44% checkt zakelijke e-mails ook na 11 uur ‘s avonds en iets meer dan de helft (53,7%) bekijkt die e-mails tijdens vakanties. 7,5% kan het niet nalaten mails te lezen tijdens schooloptredens van hun kind. 6% van de respondenten geeft zelfs toe hun zakelijke e-mails gelezen te hebben terwijl hun partner aan het bevallen was.

E-mail aan de top
Uit het onderzoek blijkt ook dat, ondanks het toenemende gebruik van chat- en sms-diensten, e-mail de voorkeur blijft hebben als het om bedrijfscommunicatie gaat. Bijna de helft van de respondenten (48,8%) verkiest op het werk e-mail boven alle andere vormen van communicatie. 25% voert liever een persoonlijk gesprek en 23,6% telefoneert. Amper 2,6% chat via Facebook of Skype.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business