Een Intelmanager geeft toe dat toestellen niet goed genoeg wren om een upgrade te verantwoorden. Maar Intels nieuwe processor moet dat allemaal veranderen.

Het design van pc’s is saai en geeft geen goede reden om te upgraden, zegt een Intelmanager voor de Spring Analyst Summit in Londen.

Navin Shenoy, VP en topman van de Mobile Client Platform division antwoordde op een vraag van een analist:

We denken dat gebruikspatronen niet de drijvende kracht zijn achter de langer wordende vervangingscyclus van de pc-verkoop. Het is dat we geen producten meer gehad hebben die aantrekkelijk waren op een manier, of dat nu de vorm was, het batterijleven, beveiliging of responsiviteit. Nu hebben we niets van dit alles.

In de laatste zes maanden zijn de producten in de markt toestellen met Windows 8 geweest: ultrabooks, tablets, transformerende computers en modulaire systemen.

Shenoy voegde er nog aan toe dat alles wat hij zou tonen de mensen een overtuigende reden geeft om een upgrade te maken. Daarmee bedoelt hij spullen die gebaseerd zijn op Intels vierde generatie Core-processor, ook bekend als Haswell. Deze komt officieel uit binnen tien dagen.

Haswell zou dunnere, lichtere hybride en tabletcomputers met Windows moeten opleveren, bovenop een grotere aantal laptops met aanraakscherm.

“Ons onderzoek toont aan dat de meeste mensen met een tablet nog steeds hun pc gebruiken. Ongeveer 85 procent. En ook 85 procent zegt dat ze zinnens zijn hun pc te upgraden”, zegt Shenoy. Daar voegt hij nog aan toe dat aanraakschermen een van de nieuwigheden worden die upgrades gaan aanmoedigen.