Nieuws

Galaxy S4 heeft verbindingsproblemen met bepaalde D-Link routers

Samsung heeft bevestigd dat er zich een probleem kan voordoen met haar recentste vlaggenschip, de Galaxy S4. Sommige toestellen kunnen moeilijk verbinding maken met bepaalde wifi-netwerken of blijven maar beperkt geconnecteerd.

De Zuid-Koreaanse telecomfabrikant heeft bevestigd dat de Galaxy S4 in bepaalde gevallen geen verbinding kan maken met enkele routers van het merk D-Link. Dat vertelde Samsung aan onze Amerikaanse collega’s van ZDNet.com. Eens het toestel toch verbinding gemaakt heeft, valt het netwerk regelmatig weg.

“De oorzaak ligt bij de firmware van bepaalde access points van D-Link routers. Klanten kunnen hun firmware updaten of rebooten”, klinkt het bij Samsung.

Heel wat Samsung Galaxy S4-bezitters uit verschillende landen beschrijven hun klachten op diverse internetfora. Hieruit blijkt dat er voornamelijk problemen zijn met de D-Link DIR-655 en DIR-855 routers.

“Ik heb al andere firmware geïnstalleerd maar het probleem blijft. Ik weet niet of het probleem bij D-Link of Samsung ligt, maar de S4 is het eerste toestel waarmee ik deze problemen ervaar”, schrijft Brochs bijvoorbeeld op het XDA Developers Forum.

D-Link erkent het probleem eveneens en zegt dat het op zoek is naar een oorzaak en oplossing. Een woordvoerder raadt voorlopig aan om in te loggen in de web interface van de DIR-655 of DIR-855 router en ‘Wireless Multimedia Extensions’ (WME of WMM) uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business