Nieuws

Antwerps Havenbedrijf gaat elektronisch

Sinds 1 juli van dit jaar kunnen de overheidsopdrachtendossiers van het Havenbedrijf Antwerpen uitsluitend elektronisch aanbesteed worden.

Sinds 1 juli van dit jaar kunnen de overheidsopdrachtendossiers van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen uitsluitend elektronisch aanbesteed worden.

Die stap past in de algemene strategie van het Havenbedrijf om alle administratieve diensten te digitaliseren. “We willen zo een administratieve vereenvoudiging bewerkstelligen en de papierberg aanzienlijk doen inkrimpen”, zegt Brigitte Piraux van de dienst overheidsopdrachten.

E-tendering
Het Antwerpse Havenbedrijf begon in februari van dit jaar te experimenteren met e-tendering, elektronisch aanbesteden. Brigitte Piraux: “Op 18 februari werden de eerste twee kandidatuurstellingen voor een overheidsopdracht elektronisch ingediend via het e-tendering-platform.

Daarna volgden nog heel wat dossiers, waarbij kandidaten en inschrijvers de keuze hadden tussen elektronisch of papier. Sinds 1 juli is die keuzemogelijkheid afgeschaft en moeten alle offertes en aanvragen tot deelneming uitsluitend elektronisch ingediend worden.

We hebben het systeem ondertussen zo goed in de vingers dat we sneller dan gepland volledig digitaal kunnen gaan.”

 

(dit artikel verscheen oorspronkelijk op Smartbiz.be)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business