Nieuws

Facebook blijft populairste netwerk

Facebook blijft het populairste sociale netwerk. Google+ en YouTube vechten voor de tweede podiumplaats.

Volgens onderzoeksbureau eMarketer is Facebook nog altijd de nummer één in het lijstje sociale netwerken. De tweede en derde plek zijn weggelegd voor Google+ en YouTube.

Het is geen verrassing dat het netwerk van Mark Zuckerberg op nummer één staat. Facebook heeft ondertussen al meer dan 1,1 miljard leden. Volgens eMarketer bezoekt 51% van de internetgebruikers de Facebook-website minimaal één keer per maand. Het onderzoeksbureau is er ook van overtuigd dat het aantal Facebook-leden zal blijven groeien. Ze voorspellen dat tegen het einde van het jaar ongeveer 60% van de internetgebruikers een Facebook-profiel zal hebben.

De andere sociale netwerken zijn aan elkaar gewaagd. Zo zou 26% van de internetgebruikers Google+ gebruiken. Ook al is dat netwerk niet zo populair in de Verenigde Staten, in de rest van de wereld blijft het aantal gebruikers groeien. Volgens GlobalWebIndex heeft Google+ meer dan 343 miljoen actieve gebruikers.

YouTube, dat sinds kort toch onder de noemer ‘sociaal netwerk’ valt, zit Google+ op de hielen met 25%. De vierde plaats is weggelegd voor Twitter (22%). eMarketer merkt op dat het aantal Twitter-accounts ontzettend snel groeit. “Tussen het tweede kwartaal van 2012 en het eerste kwartaal van 2013 steeg het aantal Twitter-gebruikers met 42%”, klinkt het.

De andere populaire sociale netwerken – met elk meer dan 20% – zijn allemaal van Chinese origine: Sina Weibo (21%), Qzone (21%) en Tencent (20%).

LinkedIn (8%) en Pinterest (4%) zijn de enige Westerse – of beter gezegd niet-Chinese – netwerken die nog een plekje in de top 15 konden veroveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business