Samsung heeft een doorbraak behaald in de ontwikkeling van een mobiele technologie voor 5G-internet.

Advertentie

Samsung claimt een technologie te hebben ontwikkeld die downloadsnelheden tot honderden keren sneller dan de huidige 4G-netwerken toelaat. Maar het zal nog enkele jaren duren vooraleer die technologie kan worden gecommercialiseerd.
 
De nieuwe technologie versluist data over een zeer hoge frequentie (28 GHz). In een testopstelling slaagde Samsung er in om gegevens over een afstand van twee kilometer te versturen aan een snelheid van 1 Gbps.

Dat is vele malen sneller dan de huidige 4G-netwerken. Samsung beweert dat deze 5G-technologie toelaat om zonder beperkingen video’s en games in Ultra HD te ontvangen en versturen, met wachttijden van maar enkele seconden.
 
Het gaat nog maar om een eerste succes. Het bedrijf wil het tempo van het onderzoek nu versnellen om binnen enkele jaren de technologie te kunnen commercialiseren. Samsung mikt daarbij op 2020.
 
Ook China en Europa investeren volop in onderzoek naar 5G-internet. Europees commissaris Neelie Kroes wil dit jaar 50 miljoen euro vrijmaken om 5G-diensten tegen 2020 op de markt te brengen.