Met Google I/O voor de deur komen er weer heel wat voorspellingen en geruchten boven drijven. Zoals een nieuwe Nexus 7-tablet bijvoorbeeld.

Advertentie

De Nexus 7 is midden vorig jaar aangekondigd en redelijk succesvol geweest. Dit had vooral te maken met de prijs- kwaliteitverhouding en het feit dat er altijd de laatste updates van Google op draaien.

Analist Mingchi Kuo, die in het verleden een betrouwbare bron is geweest, heeft vandaag een lijstje naar buiten gebracht met specificaties van een nieuwe Nexus 7. Deze zou gemaakt worden door Asus en beschikken over een 1920×1200-scherm en een 5 megapixelcamera aan de achterzijde. Die ontbreekt momenteel nog op de Nexus 7. De tablet zou bovendien een een stuk dunner worden. Daarnaast zullen ook de randen (bezels) veel kleiner worden aldus de analist.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm APQ 8064-chipset en zal de mogelijkheid tot draadloos laden via de QI-technologie toegevoegd worden. Bovenstaande informatie berust allemaal op voorspellingen, maar het klinkt niet onlogisch.

De naam van de opvolger van de Nexus 7 zou ‘New Nexus 7′ zijn, net als Apple dat eerder deed met de New iPad. Deze naam lijkt voornamelijk te berusten op speculatie. Een andere naam lijkt ook goed mogelijk. De prijs zou 199 dollar bedragen.

Woensdag 15 mei zal Google I/O 2013 van start gaan. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we daar meer van het apparaat zien en zullen we weten of bovenstaande voorspelling op waarheid berust.