Acer zegt dat Microsoft is begonnen met beter naar zijn partners te luisteren na de teleurstellende start van Windows 8. "Ze zijn aan het leren hoe mensen denken die op aarde leven."


De Taiwanese computerbouwer was in het verleden een van de meest felle critici van Windows 8. Acer vond onder meer dat Microsoft met de bouw van de Surface zijn hardwarepartners in de wielen reed en vond de verkoop van Windows 8-toestellen ronduit teleurstellend.

In een interview met de Wall Street Journal zegt Acer-topman Jim Wong zegt dat Microsoft zijn leven heeft gebeterd en beter is gaan luisteren naar de feedback van pc-bouwers. Wong zegt dat het softwarebedrijf “hoffelijk” omgaat met zijn hardwareparneters en dat het “een groot percentage” van zijn suggesties heeft geaccepteerd.

Die ‘suggesties’ zullen onderdeel uitmaken van een grote update van Windows 8, die nu nog bekend staat onder de codenaam Blue. Het hoofd marketing van Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat sommige traditionele Windows-elementen terug zal brengen met de update.


Wong had een merkwaardige manier om zijn waardering uit te drukken voor Microsofts nieuwe houding: “In het verleden vonden we dat ze (Microsoft) in de hemel leefden. Maar nu zijn ze terug op aarde en beginnen ze te leren hoe mensen denken die op aarde leven.”