Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rust een deel van het zorgpersoneel uit met een iPad.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Ziekenhuispersoneel uitgerust met tablets

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) rust een deel van het zorgpersoneel uit met een iPad. Het UZA wil zo tot een kwart van de tijd besparen op de dagelijkse rondes door het ziekenhuis. De patiënten zullen hun maaltijdkeuze voortaan moeten doorgeven via iPad.

Daarvoor ontwikkelde informaticadienstverlener Cegeka een app, die gekoppeld is aan het centraal maaltijdenbeheersysteem. Tot hiertoe moesten de patiënten hun maaltijden met een formulier bestellen, die verzameld moesten worden en tot in de keuken gebracht. Nu krijgt het keukenpersoneel de bestelling automatisch, bijna in real time door.

Toekomstmuziek
De tablet zal nu ook al gebruikt worden om klachten en verzuchtingen van de patiënten te verzamelen. In de toekomst denkt het UZA aan nog meer toepassingen, zoals bijvoorbeeld het plannen van de bezetting van de bedden.

Op 14 mei organiseert onze uitgeverij een seminarie over e-Health in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op //www.businessmeetsit.be/events/146388/seminar-e-health-14-5-2013-/