Blackberry zakt fors in België, iPhone grote winnaar

Op twee jaar tijd is het zakelijke marktaandeel van BlackBerry fors gedaald. Android en (vooral) iPhone winnen dan weer terrein. Dat blijkt uit onderzoek naar aanleiding van het (gratis) Business Meets IT-seminarie van dinsdag 14/ over Het Nieuwe Werken. Het onderzoek werd uitgevoerd door Computer Profile bij 1.500 bedrijven en organisaties. 

Jarenlang nam de Blackberry het leeuwendeel van de zakelijke smartphone markt in België voor haar rekening. Maar ook hier heeft de ‘consumerisation of IT’ zich in een snel tempo laten voelen, blijkt uit het onderzoek.

iPhone

Van alle door Computer Profile geïnventariseerde smartphones bij Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers was in 2011 nog bijna 60 procent een Blackberry. Een jaar later was dat gedaald naar 55 procent, en het afgelopen jaar daalt het aandeel van Blackberries versneld naar 45 procent. 

Waar Blackberry terrein verliest is Apple in de zakelijke markt de belangrijkste winnaar. In de afgelopen jaren zagen zij het aandeel toenemen van een kleine 10 procent van alle smartphones naar een kwart van alle in gebruik zijnde smartphones. Ook toestellen die draaien op het Android besturingssysteem zijn de afgelopen jaren aan een flinke opmars bezig. In deze groep vallen onder andere toestellen van Samsung en HTC.

Gebruikt

Het onderzoek behelst alle op een locatie aanwezige en gebruikte smartphones betreft en niet alleen de toestellen die recentelijk zijn aangeschaft. Bovendien gaat het ook om toestellen die binnen een organisatie min of meer erkend zijn. De rondvraag houdt dus geen medewerking met toestellen die uit het oog van het beleid of de IT-afdeling vallen.

Op 14 mei organiseert onze uitgeverij een seminarie over Het Nieuwe Werken in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: //www.businessmeetsit.be/events/146387/seminar-het-nieuwe-werken-14-5-2013-/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business