België ligt (nog) niet wakker van Big Data

Belgische ondernemingen liggen niet wakker van de mogelijkheden die Big Data-projecten hen zouden kunnen bieden om hun steeds complexer wordende datastroom te managen.

18% van Belgische bedrijven heeft interesse voor Big Data

De Belgische ondernemingen liggen niet echt wakker van de mogelijkheden die Big Data-projecten hen zouden kunnen bieden om hun steeds immenser en complexer wordende datastroom te managen. Toch lijkt uit een rondvraag van researcher Vanson Bourne dat steeds meer internationale instellingen en organisaties zich van het belang van het managen van Big Data bewust worden. Zo is 81% van alle Europese instellingen bezig met onderzoek naar Big Data-projecten.

Zwakke broertje
In de hele Benelux is 68% van de bedrijven nu de mogelijkheden van Big Data aan het onderzoeken, en heeft een aantal zelfs al projecten lopen. Alleen België is het zwakke broertje: slechts 18% van de ondervraagde bedrijven stelt dat Big Data voor hen vanaf volgend jaar een prioriteit zullen zijn. 32% heeft er nog nooit over nagedacht en is ook niet van plan om daar op middellange termijn iets aan te veranderen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business