Nieuws

Meer en meer privé-smartphones op kantoor

Bijna de helft van de Belgische kantoorwerkers gebruikt zijn privé-smartphone. Dat blijkt uit onderzoek naar aanleiding van het gratis Business Meets IT-seminarie over 'Het Nieuwe Werken' op dinsdag 14/5.

Bijna de helft van de Belgische kantoorwerkers gebruikt zijn of haar privé-smartphone. Dat blijkt uit onderzoek naar aanleiding van het gratis Business Meets IT-seminarie over ‘Het Nieuwe Werken’ op dinsdag 14/5.

Op de vraag ‘Gebruik jij je privé smartphone voor je werk?’ gaf 46 procent aan die effectief voor het werk te gebruiken, zonder ondersteuning (of medeweten) van de IT-afdeling.

In de peiling van vorig jaar bedroeg dat cijfer nog maar 36 procent.  De evolutie gaat dus in de richting van BYOD of Bring Your Own Device, zeker wat betreft smartphones.

Smartphone breekt door

Het aandeel van de privé-toestellen die worden ondersteund door de IT-afdeling blijft op een jaar tijd grotendeels gelijk, net als het aantal bedrijven dat een smartphone van de zaak aanbiedt.

Opvallend is dat smartphones meer en meer voor het werk worden gebruikt. Gaf vorig jaar 37 procent nog aan om geen smartphone te gebruiken, dan is dat cijfer intussen gezakt tot 27 procent.

Gebruik jij je privé-smartphone voor je werk? 2012 2013
Jawel, maar ik krijg hiervoor geen support van IT. 36% 46%
Jawel, en onze IT-afdeling ondersteunt mijn smartphone. 10% 9%
Neen, ik heb een smartphone van de zaak. 17% 18%
Neen, ik gebruik geen smartphone. 37% 27%


Meer over dit onderzoek op 14 mei in de voormiddag. Dan organiseert onze uitgeverij een (gratis) seminarie over Het Nieuwe Werken in onze populaire Business Meets IT-reeks. Meer info op: http://www.businessmeetsit.be/events/146387/seminar-het-nieuwe-werken-14-5-2013-/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business