Het sociale netwerk Facebook raakt steeds meer gebruikers kwijt op zijn twee belangrijkste markten, de Verenigde Staten en Europa.

Advertentie

Facebook verliest gebruikers

Het sociale netwerk Facebook raakt steeds meer gebruikers kwijt op zijn twee belangrijkste markten, de Verenigde Staten en Europa. Volgens het onderzoeksbureau voor sociale media SocialBakers verloor Facebook in maart 6 miljoen gebruikers in de VS (-4%) en 1,4 miljoen in Groot-Brittannië (-4,5%). Het laatste half jaar namen in totaal 9 miljoen Amerikanen en 2 miljoen Britten afscheid van Facebook. De meesten verhuisden naar nieuwere en ‘hippere’ platformen zoals Instagram of Path.

Minder tijd
Mensen blijken ook veel minder tijd op Facebook door te brengen. In februari bedroeg de gemiddelde tijd in de VS 115 minuten tegenover 121 minuten in december vorig jaar. Dezelfde evolutie is ook te merken in Canada, Japan, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Opkomende markten
Om de uitstroom in te dijken, concentreert Facebook zich nu op mobiele toestellen en op opkomende markten zoals Brazilië. Daar is het aantal gebruikers in de maand maart met 6 miljoen gestegen tot 70 miljoen.

Advertentie