Met nog een paar weken te gaan voor Google I/O 2013 begint het er op te lijken dat niet Android 5.0 Key Lime Pie, maar een fikse update van Android 4.0 Jelly Bean zal worden gepresenteerd.


Google I/O is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét evenement waar de zoekmachine zijn nieuwste creaties showt. De ontwikkelaarsconferentie bracht vorig jaar een spectaculaire demonstratie van Google Glass, de eerste tablet van de zoekmachine (Nexus 7) en Android 4.0 Jelly Bean.

De opvolger van het populaire besturingssysteem, dat naar verluidt Android 5.0 Key Lime Pie heet, zou het feestje van dit jaar wel eens kunnen gaan missen, als de informatie van Android Police tenminste klopt.


De site stuitte op recente serverlogs die wijzen op testen met Android 4.3 (Jelly Bean), waarbij de build (JWR23RB) was gekoppeld aan IP-adressen die bij Googles hoofdkwartier vandaan komen. Android Police weet zelfs te melden dat de adressen horen bij twee medewerkers “die veel te maken hebben met Android.”

Android 4.3 in het wild
De nog ongeboren Android-versies draaiden op een Nexus 7 en een Nexus 4, opnieuw een indicatie dat Google de komst van Android 4.3 in plaats van Android 5.0 voorbereidt. Want de Nexus-lijn is traditioneel de eerste die de beschikking krijgt over de nieuwste versies van Android, om zo de nieuwe mogeljkheden ten volle te kunnen demonstreren.

De sporen van Android 4.3 Jelly Bean voeden de geruchten dat Android 5.0 Key Lime Pie Google I/O dit jaar zal moeten overslaan. Dit zou worden gedaan om toestelbouwers een adempauze te geven, zodat ze meer nieuwe modellen kunnen voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, de meest recente versie van het mobiele OS.

Vergeet overigens niet dat Google nog niet officieel het bestaan heeft bevestigd van Android 5.0, of dat het als bijnaam Key Lime Pie zal gaan heten. Het zou best goed kunnen dat de twee weinig met elkaar te maken hebben.

Google I/O vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 mei. ZDNet zal je uiteraard vertellen of Jelly Bean of Key Lime Pie op het menu zal staan.