Nieuws

Google verbiedt app-updates buiten Play Store om

Nadat Facebook betrapt werd op het aanbieden van app-updates buiten de Play Store om, heeft Google de voorwaarden van de appwinkel aangepast.

Een wijziging aan de voorwaarden van de Google Play Store verbiedt applicaties die via de Play Store worden aangeboden, om bij updates de appwinkel te omzeilen.

“Een app die via Google Play wordt gedownload, mag haar APK (binaire code) niet aanpassen, vervangen of updaten via een andere manier dan Google Play’s updatemechanisme,” staat sinds kort te lezen in de aangepaste voorwaarden.

[related_article id=”158901″]

De aangepaste voorwaarden komen er nadat onder meer Facebook werd betrapt op deze praktijk. Facebook was aan het experimenteren met het aanbieden van updates buiten de Play Store, om nieuwe features te kunnen testen vooraleer ze publiek worden uitgerold.

Maar het lijkt er dus op dat dit niet naar de zin is van Google. Officieel gaat het om een beveiligingsmaatregel. Met het steeds groter wordende probleem van malware op Android, hecht Google heel veel waarde aan het leveren van een betrouwbare, veilige ervaring. Dat kan het echter niet garanderen wanneer updates buiten de Play Store om gebeuren.

Ter verduidelijking, de aangepaste voorwaarden verbieden niet het zogenaamde ‘sideloaden’ van apps, waarbij je een applicatie rechtstreeks van de site van de ontwikkelaar downloadt. Ook alternatieve appwinkels, zoals Amazon Marketplace, worden hiermee niet verboden. Het gaat enkel om applicaties die via de Play Store worden aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business