Nieuws

Vrouwen delen meer posts dan mannen

Vrouwen zijn eerder geneigd om posts van anderen te delen dan mannen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder 12.000 gebruikers van sociale netwerken in 24 landen.

Vrouwen delen meer posts dan mannen

Vrouwen zijn eerder geneigd om interessante posts van anderen te delen dan mannen. Dat blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek van Ipsos onder 12.000 gebruikers van sociale netwerken in 24 landen. De helft van alle ondervraagde vrouwen deelde genereus de inhoud verspreid door anderen, bij de mannen zag slechts 40% zich daartoe geroepen. Ipsos concludeert daaruit dat vrouwen 25% meer geneigd zijn tot het delen van online content dan mannen.

Geografische verschillen
Het onderzoek peilde ook naar geografische verschillen. Zo blijkt 59% van alle Argentijnen bereid tot het delen van informatie, op de voet gevolgd door de Turken (58%). Polen (18%) en Japanners (22%) hebben het minste zin in het informeren van hun cybervrienden.

Jong vs. oud
Ook jongere gebruikers van sociale netwerken blijken meer content te delen dan oudere gebruikers. Meer dan de helft van wie jonger is dan 35, ziet er geen graten in om posts te delen; bij de vijftigplussers is amper 36% bereid om dat te doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business