Nieuws

Doet Lenovo het kunstje nog eens over?

Volgens het financiële persbureau Bloomberg aast de Chinese computerfabrikant Lenovo op de serverafdeling van het iconische Amerikaanse IT-bedrijf IBM. Lenovo zou bereid zijn tussen 2,5 miljard en 4,5 miljard dollar op tafel te leggen voor IBM's serverdivisie.

“Lenovo aast op serverafdeling IBM”

Volgens het financiële persbureau Bloomberg aast de Chinese computerfabrikant Lenovo op de serverafdeling van het iconische Amerikaanse IT-bedrijf IBM. Lenovo zou bereid zijn tussen 2,5 miljard en 4,5 miljard dollar op tafel te leggen voor IBM’s serverdivisie. Beide partijen zouden daar nu keihard over aan het onderhandelen zijn. De verkoop van de x86 servers van IBM zakte in het eerste kwartaal van dit jaar met 9%. De totale hardwareomzet ging zelfs met 17% onderuit tot 3,1 miljard.

‘Big blue’ slankt af
In 2004 wou het toen nog gigantische IBM, onder druk van de goedkope concurrentie, af van zijn pc-afdeling. Het op dat moment onbeduidende Lenovo kocht de afdeling met alle knowhow voor 1,75 miljard dollar, en vertimmerde de dure pc’s van ‘Big Blue’ tot aantrekkelijk geprijsde Chinese klonen. Van kneusje groeide Lenovo in één klap uit tot de tweede grootste computerfabrikant ter wereld, na Hewlett-Packard. Met de ophanden zijnde overname van IBM’s serverafdeling lijkt Lenovo dat kunstje nog eens te willen overdoen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business