In dit nummer van Smart Business besteden we onder meer aandacht aan document management, aan uw energiefactuur en aan business intelligence en (web) analytics. Dit alles onder hetzelfde motto: alles is meetbaar.


In deze Smart Business Strategies leest u:

Document management
Document management is een vlag die vele ladingen dekt. Wij verzamelden enkele veelgehoorde meningen over document management, en bespreken hun waarheidsgehalte. Daarnaast maken ook mobiele werknemers een steeds groter deel uit van uw onderneming. Daar wordt bij document management niet altijd rekening mee gehouden.

[download_file]


Business Intelligence
Meer dan ooit moeten bedrijven gefundeerde beslissingen nemen. Business intelligence en analytics kunnen hen daarbij helpen. Op basis van input van aanbieders en gebruikers komen wij tot zeven trends. Voorts leggen wij de link met BPM. BPM wil processen beter laten verlopen, terwijl BI ons een inzicht wil bieden in de bedrijfssituatie. Kunnen die elkaar ooit echt vinden?

Uw energiefactuur
Energie is voor veel organisaties een heet hangijzer.  Ondernemingen blijven zoeken naar manieren om de stijgende energiefactuur te bestrijden. Metingen en de gegevens die hieruit voortvloeien, kunnen een sterk wapen zijn in deze strijd.

En verder…
schrijven we onder meer over het einde van thuiswerk, een interne Facebook in uw bedrijf, de gouden toekomst voor 3D printing, het belang van relaties bij outsourcing, beginnen met big data, uw eigen datacenter (of net niet), vier trends in security en… elf opmerkelijke datingsites.

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.