Nieuws

CA-baas: "De toekomstige CIO is een broker"

Met de overvloed aan technologieën en mogelijkheden zoals cloud, zit er voor IT-managers of CIO’s niets anders op dan een IT-broker of -makelaar te worden, aldus Mike Grégoire, CEO van technologiebedrijf CA Technologies. “Het is de keuze tussen de trend mee vorm te geven of hem ondergaan.”

Vier trends

Mike Grégoire, die amper vier maand aan het hoofd staat van CA Technologies, een van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware deed zijn uitspraken op gebruikersconferentie CA World. De tijd dat de IT-afdeling alle taken voor zijn rekening nam, licht achter ons. “CIO’s of IT-verantwoordelijken zullen beslissen wat ze zelf doen en wat ze aan anderen overlaten, vaak op een andere locatie en met een ander betalingsmodel.”

De CEO haalde vier grote trends aan in IT, waar zijn bedrijf ook recent aankondigen rond had: devops (een nieuwe, efficiëntere ontwikkelmethode), mobility, software as a service (SaaS of cloud software) en Big Data. Zo stelde zijn bedrijf een oplossing rond mobile device management voor, een opkomende markt in het beveiligen en beheren van mobiele toestellen. Ook werd een uniform SaaS-platform voorgesteld van waaruit CA Technologies zijn online toepassingen zal ontwikkelen, beheren en presenteren.

Ontwikkeling

Als we in de IT-afdeling traditioneel vier grote taken onderscheiden – operaties, projecten, ontwikkeling en (netwerk)architectuur – dan nam CA Technologies jarenlang vooral de eerste twee voor zijn rekening met zijn softwareportfolio: operaties en projecten. Sinds kort is daar dus ook ontwikkeling bij gekomen. Door een recente overname nam het bedrijf onder meer ook toepassingen voor onder meer applicatietesten op in zijn portfolio.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business