Nieuws

LinkedIn vernieuwt zijn mobiele apps en wordt socialer

Het sociale netwerk voor professionals heeft haar apps drastisch gewijzigd. LinkedIn is een stuk socialer en biedt een persoonlijke stream van zakelijke content aan. Bovendien is er nu ook een Nederlandse versie beschikbaar.

LinkedIn heeft zijn Android- en iOS-apps volledig vernieuwd. Het doel is om het sociale netwerk uit te bouwen tot een dagelijkse bestemming waar leden kunnen netwerken maar ook terecht kunnen voor interessante informatie.

De nieuwe apps vertonen maar weinig overeenkomsten met de vorige versies. Een nieuwe, frisse look, een herwerkt navigatiemenu en flink wat persoonlijke functies maken van LinkedIn een socialere toepassing voor dagelijks gebruik. Bovendien zijn de iPhone- en Android-apps nu ook beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder ook het Nederlands.

Het doel van de nieuwe app is dat alles wat je belangrijk vindt maar één tik verwijderd mag zijn. “We willen alles zelf naar de gebruiker brengen in plaats van dat de gebruiker de info moet gaan zoeken”, zegt Tomer Cohen, senior productmanager bij LinkedIn.

Het resultaat is een aanpasbaar navigatiemenu dat in het linkerdeel van het scherm schuift. Daarnaast krijgt de app een dynamische stream met nieuws, statusupdates, jobwijzigingen en conversaties in de vorm van ‘kaarten’. Deze kaarten zijn voor iedere gebruiker anders. “Als je voornamelijk op zoek bent naar informatie, krijg je veel content in je stream. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dat zal je stream voornamelijk uit vacatures bestaan”, zegt Cohen. Ook ‘likes’ en de mogelijkheid om commentaar te bieden, zijn nu ingebakken in de stream. De berichtenstroom wordt voor gewone gebruikers – een beetje zoals bij Facebook – gefilterd om overload te voorkomen. 

Opvallend is dat zogenoemde ‘mentions’ – in tegenstelling tot andere sociale netwerken – nog altijd niet beschikbaar zijn in de nieuwe LinkedIn-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business