Het populaire sociale netwerk heeft Richard Williamson aangenomen. Hij was eerder verantwoordelijk voor de bekritiseerde kaarten-app van Apple maar verliet het bedrijf in november.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Facebook heeft naar verluidt Richard Williamson en Loren Brichter aangenomen. Williamson leidde het team dat verantwoordelijk was voor Apple Maps. Brichter is de software-ontwikkelaar van de Twitter-app voor iPhone.

Persbureau Bloomberg meldde gisteren dat twee bronnen getuigd hadden dat Williamson sinds enkele weken werkzaam is bij Facebook als manager in de software-afdeling. De bronnen wensten anoniem te blijven aangezien de informatie nog niet bekend gemaakt was aan het grote publiek.

Williams zou langer dan een decennium voor Apple gewerkt hebben. Hij zou door Steve Jobs aangewezen zijn om software voor de iPhone te bouwen. De afgelopen jaren was hij verantwoordelijk om Google Maps op de iPhone en iPad te vervangen door een eigen kaartensysteem. In november werd Williamson ontslagen na de gigantische lading kritiek over falende routebeschrijvingen en verkeerd geplaatste herkenninspunten.

De Facebook-woordvoer weigert voorlopig commentaar te geven op de aanwerving.

Naast Williamson heeft Facebook blijkbaar ook Loren Brichter in dienst genomen. Deze software-ontwikkelaar is de man achter de originele Twitter-app voor iPhone en het puzzelspel Letterpress. Brichter zou ook ooit voor Apple gewerkt hebben.

Volgens het rapport zijn meerdere voormalige werknemers van de software-divisie van Apple overgelopen naar Facebook. Wellicht omdat de sociale netwerksite de focus nog meer wil leggen op het mobiele gebruik, zeker na de lancering van Facebook Home.