Nieuws

Internetsector reageert tegen Vande Lanotte

Sectorfederatie Feweb reageert verrast over hoe er tegen aanbieders van domeinnamen en hosting aangekeken wordt. Dit naar aanleiding van uitlatingen van Johan Vande Lanotte, gisteren in het Parlement die nadien ook verschenen in het vakblad Data News. Diensten als hosting en domeinnamen vormen, volgens Feweb, de sleutel tot elke website, elke applicatie of die nu […]

Sectorfederatie Feweb reageert verrast over hoe er tegen aanbieders van domeinnamen en hosting aangekeken wordt. Dit naar aanleiding van uitlatingen van Johan Vande Lanotte, gisteren in het Parlement die nadien ook verschenen in het vakblad Data News.

Diensten als hosting en domeinnamen vormen, volgens Feweb, de sleutel tot elke website, elke applicatie of die nu voor e-commerce bedoeld is of om de burger te informeren vanuit de overheid. “Het mag duidelijk zijn dat het beheer van de domeinnaam daar maar een klein onderdeel van uit maakt.
Hostingbedrijven moeten er immers voor zorgen dat internetverkeer stabiel en veilig verloopt”, klinkt het.

De afgelopen jaren hebben, volgens Feweb, heel wat bedrijven die dergelijke internetdiensten aanbieden zware investeringen gedaan om correcte en technisch duurzame dienstverlening aan te bieden. “Voor wat de domeinnamen betreft, gebeurde dit in nauw overleg met organisaties zoals DNS Belgium die zowel de leveranciers via een systeem van erkende domeinnaamagenten als de klanten op één lijn bracht.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business