Nieuws

90 procent van reizigers kijkt naar reviews

Internet steeds belangrijker voor boeken van reizen 1 | vliegtuig1 | Op vraag van de in reisadvies gespecialiseerde site TripAdvisor, organiseerde researchbureau Edelman Berland een internationale bevraging onder 35.000 mensen uit 26 landen die regelmatig reissites bezoeken. 90% van hen erkende dat reviews geschreven door andere reizigers, een grote invloed hadden op hun beslissing om […]

Internet steeds belangrijker voor boeken van reizen

1 | vliegtuig1 |

Op vraag van de in reisadvies gespecialiseerde site TripAdvisor, organiseerde researchbureau Edelman Berland een internationale bevraging onder 35.000 mensen uit 26 landen die regelmatig reissites bezoeken. 90% van hen erkende dat reviews geschreven door andere reizigers, een grote invloed hadden op hun beslissing om te reserveren. 44% gaf zelfs aan dat ze hun verblijf uitsluitend baseerden op online-kritieken. Vooral Europese reizigers blijken groot vertrouwen te hebben in websites met toeristische evaluaties geschreven door collega-reizigers.

Beye beye traditioneel reisbureau?
Slechts 9% van de ondervraagden had hun laatste verblijf gereserveerd via een traditioneel reisbureau. De rest (91%) verkoos de online platformen als voornaamste bron voor reisinformatie en als reservatiebureau voor hun reizen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business