De Russische antivirusspecialist Kaspersky Lab is een crimineel Chinees hackerscollectief op het spoor dat het vooral gemunt heeft op IT-bedrijven die games ontwikkelen. Het collectief noemt zichzelf ‘Winnti’, haat alles wat met videospelletjes te maken heeft en voert een ware cyberoorlog tegen de game-industrie. Volgens Kapersky maakt Winnti voor zijn vuile cyberoorlog gebruik van zeer […]

Advertentie

De Russische antivirusspecialist Kaspersky Lab is een crimineel Chinees hackerscollectief op het spoor dat het vooral gemunt heeft op IT-bedrijven die games ontwikkelen.

Het collectief noemt zichzelf ‘Winnti’, haat alles wat met videospelletjes te maken heeft en voert een ware cyberoorlog tegen de game-industrie.

Volgens Kapersky maakt Winnti voor zijn vuile cyberoorlog gebruik van zeer onconventionele middelen: zo verspreidde het trojanen met een geldig beveiligingscertificaat van VeriSign. Op verzoek van Kapersky heeft VeriSign dat certificaat ondertussen weer ingetrokken.

Gamen kan uw gezondheid schaden
Kapersky Lab kwam Winnti in de herfst van 2011 toevallig op het spoor, nadat de pc’s van gamers na het spelen van een online game, besmet waren geraakt met een trojan.

In eerste instantie werd de spelontwikkelaar verdacht, later bleek hij zelf het slachtoffer van Winnti te zijn en had hij de malware per ongeluk verder verspreid.
 

Advertentie