De bekende clouddienst geeft Dropbox Teams een nieuwe naam, namelijk Dropbox for Business. Daarnaast voegt Dropbox dra ook single sign-on support toe.

Advertentie

Dropbox schrapt Teams en gaat nu verder met Dropbox for Business met het oog om meer bedrijven te overtuigen van haar diensten.

“Toen we de nieuwe administrator console in februari gelanceerd hebben, vonden we dat ‘Dropbox for Teams’ te klein klonk”, schrijft Sheila Vashee, Dropbox-medewerkster, in een blogpost.

Naast de nieuwe naam krijgt Dropbox for Business ook een nieuwe functie. Dropbox heeft single sign-on (SSO) support geïntroduceerd voor zowel kleine als grote bedrijven.

“Dit betekent dat je niet meer apart moet inloggen voor Dropbox wanneer je je hebt aangemeld op je eigen systeem”, zegt Anand Subramani, productmanager bij Dropbox. “Single sign-on geeft je de volledige eigendom van het aanmeldingsproces en werkt samen met het wachtwoordbeleid van je eigen bedrijf.”

Ook Subramani haalt aan dat rebranding noodzakelijk was. “Met alle aanpassingen die we maken om Dropbox goed te kunnen integreren in kleine en grote bedrijven, was het wel duidelijk dat de naam ‘Dropbox for Teams’ niet meer goed bij onze service paste.”

Dropbox werkt ondertussen samen met verschillende providers om volgende maand SSO te kunnen uitrollen voor haar zakelijke klanten. De clouddienst zit onder andere aan tafel met Ping Identity, Okta, OneLogin, Centrify en Symplified.