De Google Play Store staat bol van apps die takenlijstjes voor je bijhouden. Tasks is zo een app en synchroniseert met Google Tasks.


De Google Play Store staat vol met apps die takenlijstjes voor je bijhouden. Eerder deze week bekeken we nog Notif en vandaag hebben we Tasks voor je klaar staan. Wat onderscheidt Tasks van andere gelijkaardige applicaties?

Wie Google Tasks in Gmail en Google Calendar gebruikt, heeft aan Tasks een handige aanvulling op zijn of haar smartphone. De app synchroniseert met Google Tasks, zodat je takenlijstjes overal en altijd beschikbaar zijn, op het web of op je telefoon.


Tasks is recent geüpdated en kan vanaf nu ook bediend worden via Google Voice Actions. Wanneer je op het microfoontje in de Google-zoekbalk op je telefoon drukt en je commando begint met “Note to self…”, wordt de gesproken tekst omgezet in een taak op je takenlijst. Een vereiste is dan wel dat je Engels als invoertaal hebt ingesteld.

Ook nuttig is de eigen extensie voor DashClock, het populaire widget voor je ontgrendelscherm dat we eerder al eens bespraken. Maar natuurlijk beschikt Tasks ook gewoon over haar eigen widget om aan het startscherm toe te voegen.

Je kan Tasks voor Android gratis downloaden uit de Google Play Store. Na tien dagen zal de app wel advertenties beginnen tonen. Wil je upgraden naar de betaalde versie (99 cent), dan kan dat zonder dat je je takenlijstjes verliest.