Het begint er steeds meer op te lijken dat gebruikers van Windows RT dan toch de mogelijkheid zullen krijgen om Microsoft Outlook op hun toestel te installeren.


Eerder dit jaar doken geruchten op dat Microsoft denkt over een versie van Outlook voor Windows RT. Die geruchten lijken steeds waarschijnlijker te worden.

Momenteel is Outlook nog geen onderdeel van Office Home & Student 2013 RT, de versie van het kantoorpakket voor Windows RT-toestellen die draaien op een ARM-chipset. Dat pakket bestaat voorlopig enkel uit Word RT, Excel RT, PowerPoint RT en OneNote RT.


Volgens Paul Thurrot van Windows SuperSite wordt Outlook RT nu buiten Microsofts bedrijfsmuren getest. Thurrot zegt ook nog dat Microsoft de lancering van Outlook RT zou hebben uitgesteld vanwege een probleem met de firmware in de ARM-chipset.

Wanneer Outlook RT commercieel gelanceerd wordt, zal het draaien op de Microsoft Surface RT en alle andere Windows RT-toestellen. Vermoedelijk zal het worden gepositioneerd als een aanvulling op de ingebouwde Windows Mail-client in plaats van deze app volledig te vervangen.