Nieuws

In-Memory Computing staat op de rand van doorbraak

Tot voor kort was In-Memory Computing (IMC) voorbehouden voor kapitaalkrachtige ondernemingen uit de financiële of telecomsector. De prijs van technologische onderdelen, zoals semiconductors, lag veel te hoog om In-Memory Data Grids (IMDG), een sleutelonderdeel van IMC, op grotere schaal te commercialiseren.

Tot voor kort was In-Memory Computing (IMC) voorbehouden voor kapitaalkrachtige ondernemingen uit de financiële of telecomsector. De prijs van technologische onderdelen, zoals semiconductors, lag veel te hoog om In-Memory Data Grids (IMDG), een sleutelonderdeel van IMC, op grotere schaal te commercialiseren. Maar volgens technologieresearcher Gartner staan die prijzen zwaar onder druk, waardoor de IMDG-markt razendsnel zal beginnen groeien en tegen 2016 zelfs 1 miljard dollar waard zal zijn. Massimo Pezzini, vice–voorzitter van Gartner, voorspelt dat in de nabije toekomst IMC niet langer voorbehouden zal blijven voor de happy few, maar ook toegankelijk zal worden voor ‘mainstream’ IT-organisaties.

Slim geheugen
IMC versnelt op spectaculaire wijze het stockeren en oproepen van data in databases. Bij IMC worden data direct gestockeerd in het geheugen, waardoor gebruikers er meteen toegang tot hebben en er meteen ook alle dimensies van kunnen onderzoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business