Nieuws

Bedrijven zetten steeds vaker apps op zwarte lijst

Het driemaandelijks Enterprise Mobility Cloud Report in opdracht van softwarebedrijf Citrix laat zien dat ondernemingen steeds vaker apps op een blacklist zetten.

Het driemaandelijks Enterprise Mobility Cloud Report in opdracht van softwarebedrijf Citrix laat zien dat ondernemingen steeds vaker apps op een blacklist zetten. Uit dat globaal onderzoek blijkt dat vooral Angry Birds, Facebook, Dropbox en YouTube op de mobiele apparaten van werknemers geblokkeerd worden. Van alle ondervraagde organisaties hanteert 18% een zwarte lijst; een kwartaal geleden was dat nog 11%.

Witte lijst
Vooral apps die buiten de bedrijfsomgeving data delen, worden geblokkeerd. Maar ook apps voor spelletjes en sociale media belanden op de zwarte lijst, omdat ze de werknemers afleiden en zo de productiviteit verlagen. Het Citrixonderzoek lijst ook die apps op die meestal probleemloos op de witte lijst belanden, zoals Evernote, Google Chrome en Adobe Reader. De enige app die zowel op blacklists als whitelists voorkomt, is Skype.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business