Vorig jaar werd wereldwijd 3,6 miljard dollar aan IT gespendeerd. Dit jaar zullen die uitgaven volgens IT-researcher Gartner oplopen tot 3,8 miljard, een stijging met 4,1%. Vooral smartphones en tablets De uitgaven voor IT omvatten hardware, software, IT-diensten en telecom. De stijging zal volgens Gartner vooral te danken zijn aan bedrijven die smartphones en tablets […]

Advertentie

Vorig jaar werd wereldwijd 3,6 miljard dollar aan IT gespendeerd. Dit jaar zullen die uitgaven volgens IT-researcher Gartner oplopen tot 3,8 miljard, een stijging met 4,1%.

Vooral smartphones en tablets

De uitgaven voor IT omvatten hardware, software, IT-diensten en telecom. De stijging zal volgens Gartner vooral te danken zijn aan bedrijven die smartphones en tablets voor hun personeel zullen kopen.

Winnaars en verliezers

Voorlopig lijken de uitgaven voor software en hardware vrij stabiel, maar volgens vice voorzitter John Lovelock van Gartner hangt er verandering in de lucht. “De volgende vijf jaar wordt duidelijk wie zal winnen en wie zal verliezen”, zegt hij. “Want er zal een grote overgang plaatsvinden van pc’s naar mobiele telefoons en van software naar cloud.”

Die overgang wil niet zeggen dat het op termijn met de globale IT-sector slechter zal gaan. Integendeel, voor 2014 voorspelt Gartner een stijging van de uitgaven tot 3,9 miljard dollar.
 

Advertentie