Uit een onderzoek van IT-beveiligingsspecialist SafeNet en de Software & Information Industry Association (SIIA), blijkt dat software-uitgevers flink wat omzet missen of zien wegvloeien door een gebrek aan bescherming van hun intellectuele eigendom. Meer dan de helft van de zeshonderd ondervraagde softwareontwikkelaars (53%) zegt dat de omzet zou kunnen stijgen als hun software over meer […]

Advertentie

Uit een onderzoek van IT-beveiligingsspecialist SafeNet en de Software & Information Industry Association (SIIA), blijkt dat software-uitgevers flink wat omzet missen of zien wegvloeien door een gebrek aan bescherming van hun intellectuele eigendom.

Meer dan de helft van de zeshonderd ondervraagde softwareontwikkelaars (53%) zegt dat de omzet zou kunnen stijgen als hun software over meer licentieflexibiliteit zou beschikken.

Concurrenten & piraten
Naast flexibiliteit, geeft bijna de helft van de respondenten aan dat ook het gebrek aan controle op de software een belangrijke factor voor omzetverlies is. 48 procent van de software-uitgevers vermoedt dat diefstal van intellectueel eigendom door concurrenten een belangrijke impact heeft op de omzet van het eigen bedrijf; 42 procent vreest dat ook piraterij de omzet flink onder druk zet. 70% van de ondervraagden investeert dan ook volop in het voorkomen van piraterij, 63% in het beschermen van de eigen producten tegen reverse engineering en 51% in het afblokken van codemanipulatie.


SafeNet en SIIA ondervroegen ook tweehonderd gebruikers van zakelijke software. Meer dan 60% gaf toe dat in het afgelopen jaar niet-gelicenseerde software in hun bedrijf in gebruik was geweest.
 


 

Advertentie