Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin werkt samen met het Canadese technologiebedrijf D-Wave aan een supersnelle kwantumcomputer. Ze hopen volgend jaar al de eerste toestellen te commercialiseren. Volgens Lockheed Martins technologiedirecteur Ray Johnson zal de nieuwe computer een kleine aardbeving veroorzaken. “De kwantumcomputer zal voor een verandering zorgen in de manier waarop over computers gedacht wordt.” […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin werkt samen met het Canadese technologiebedrijf D-Wave aan een supersnelle kwantumcomputer. Ze hopen volgend jaar al de eerste toestellen te commercialiseren.

Volgens Lockheed Martins technologiedirecteur Ray Johnson zal de nieuwe computer een kleine aardbeving veroorzaken. “De kwantumcomputer zal voor een verandering zorgen in de manier waarop over computers gedacht wordt.”

Kwantumcomputers zullen werken volgens de principes van de kwantumelekrodynamica, zoals die begin jaren tachtig van de vorige eeuw door Nobelprijswinnaar natuurkunde Richard Feynman werden beschreven.

Kwantumcomputers zijn razendsnel. Ze voeren berekeningen uit die met gewone computers onmogelijk zijn, kunnen gigantische hoeveelheden data analyseren en er de verbanden en patronen tussen ontdekken.

Wantrouwen
Niet iedereen heeft even veel vertrouwen in de plannen van Lockheed Martin. “Kwantumcomputers zijn zeker mogelijk”, zegt de Amerikaanse IT-professor Scott Aaronson. “Maar eerst zien en dan geloven.”

Vorig artikelNieuw TS IT-rack bij Rittal is Ready To Use
Volgend artikelMicrosoft fietst 'social' gat dicht
William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.