Nieuws

Europa gaat de strijd aan met botnets

De Belgische netwerkorganisatie Leaders in Security (LSEC) en het Belgian Cybercrime Centre of Excellence (B-CCENTRE) van de KU Leuven, hebben samen met 26 andere partners uit 14 Europese landen het Advanced Cyber Defence Centre (ACDC) opgericht. Hun doel: de strijd aangaan met botnets, netwerken van gehackte computers die door cybercriminelen voor internetfraude gebruikt worden.

Het ACDC zal geïnfecteerde websites identificeren, helpen bij het voorkomen van aanvallen en malware verwijderen. “Beveiligingsspecialisten schatten dat één op de vijf computers deel uitmaakt van een botnet”, zegt Ulrich Seldeslachts, CEO van LSEC.

“Botnets overschrijden landsgrenzen en daarom is een samenwerkingsverband zoals ACDC noodzakelijk. De projectpartners van het ACDC, waaronder providers en politiediensten, zullen hun informatie over lokale spamcampagnes, gestolen gegevens of cyberaanvallen naar een centraal meldpunt sturen.

Daarna worden de getroffen gebruikers of bedrijven op de hoogte gebracht en kunnen ze via de website botfree.eu de malware verwijderen.” Het ACDC beschikt over een startbudget van ruim 15 miljoen euro en wordt door de Europese Unie gesponsord met 7,77 miljoen euro.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business