Nieuws

Bouw eens een virtuele kopie van uw brein

In de kelder van het Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Lausanne wordt in alle stilte aan een supercomputer gewerkt die een perfecte kopie moet worden van het menselijke brein.

Een team onder leiding van doctor Henry Markham startte in 2006 met de bouw van Blue Brain, een web van 10.000 virtuele neuronen.

Bleu Brain vormde de basis voor de creatie van Markhams ultieme droom: het Human Brain Project (HBP). De ondertussen vijftigjarige doctor heeft zich tot doel gesteld om tegen het einde van zijn leven met een perfecte virtuele kopie van de menselijke hersenen op de proppen te komen.

Critici

Twee maanden geleden kwam de verwezenlijking van zijn droom dichterbij, toen de Europese Unie hem voor zijn onderzoek een tienjaarlijkse beurs toekende van 1 miljard euro.

Critici vinden dat weggesmeten geld: ze stellen dat het weinig zin heeft ons brein virtueel na te bouwen zolang de werking van onze biologische hersenen niet volledig ontrafeld is.

Volgens Markham zal zijn project juist het hersenonderzoek ten goede komen. Hij voorspelt dat dankzij HBP sneller dan voorzien microchips mankementen aan onze hersenen zullen kunnen helpen oplossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business