Microsoft stopt begin april met de ondersteuning voor de RTM-versie van Windows 7 en is nu van start gegaan met de automatische uitrol van Service Pack 1 voor Windows 7.

Advertentie

Microsoft gaat vandaag van start met een automatische uitrol van Windows 7 SP1, voor gebruikers die het Service Pack nog niet geïnstalleerd hebben. De computerreus stopt begin april met de gratis ondersteuning van de RTM-versie van het besturingssysteem.

De installatie vereist geen tussenkomst van de gebruiker en zal gebeuren via Windows Update. De update wordt alleen toegepast op Windows 7-pc’s die niet beheerd worden door andere beheertools zoals System Center Configuration Manager of Windows Server Update Services.

De ondersteuning van Windows 7 RTM loopt ten einde op 9 april 2013. Microsoft beëindigt de ondersteuning van een bepaalde Windows-release altijd 24 maanden na de lancering van een nieuw Service Pack, en SP1 dateert ondertussen van februari 2011.

Gratis ondersteuning voor Windows 7 Service Pack 1 loopt nog door tot 13 januari 2015. Betaalde ondersteuning blijft nog tot 14 januari 2020 beschikbaar. Alleen beveiligingsupdates zullen ook tijdens deze verlengde periode nog gratis worden aangeboden.