Nieuws

Microsoft begint automatische uitrol Windows 7 SP1

Microsoft stopt begin april met de ondersteuning voor de RTM-versie van Windows 7 en is nu van start gegaan met de automatische uitrol van Service Pack 1 voor Windows 7.

Microsoft gaat vandaag van start met een automatische uitrol van Windows 7 SP1, voor gebruikers die het Service Pack nog niet geïnstalleerd hebben. De computerreus stopt begin april met de gratis ondersteuning van de RTM-versie van het besturingssysteem.

De installatie vereist geen tussenkomst van de gebruiker en zal gebeuren via Windows Update. De update wordt alleen toegepast op Windows 7-pc’s die niet beheerd worden door andere beheertools zoals System Center Configuration Manager of Windows Server Update Services.

De ondersteuning van Windows 7 (zonder Service Pack) loopt ten einde op 9 april 2013. Microsoft beëindigt de ondersteuning van een bepaalde Windows-release altijd 24 maanden na de lancering van een nieuw Service Pack, en SP1 dateert ondertussen van februari 2011.

[related_article id=”161452″]

Gratis ondersteuning voor Windows 7 Service Pack 1 loopt nog door tot 13 januari 2015. Betaalde ondersteuning blijft nog tot 14 januari 2020 beschikbaar. Alleen beveiligingsupdates zullen ook tijdens deze verlengde periode nog gratis worden aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business